Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT Debatt lanserar mediemagasin

Publicerad: 24 Oktober 2012, 06:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

I dag är det premiär för SVT Debatts nya webb-tv-satsning – som ännu inte fått något namn. Programmet blir ett mediemagasin som ska skapa debatt om debatten.


Ämnen i artikeln:

SVTFrida Boisen

Redaktör och programledare för den nya webb-tv-satsningen är Sara Wennerblom Arén. Hon berättar att programmet, som alltså ännu inte fått något namn, ska handla om moderna medier och frågor i gränslandet mellan nyheter och samhälle.

– Vi ska snacka om det som det snackas om. Dels på vår egen sajt men också när det gäller debatten på nätet i allmänhet, säger hon till dagensmedia.se.

I det första programmet, som ska handla om tunnelbanerånaren och den senaste tidens kungaböcker, gästar GT:s chefredaktör Frida Boisen.

– Tanken är att de vi bjuder in ska ha relationer och ingångar till de frågor vi diskuterar. Vi bjuder inte in en bloggare bara för att det är en bloggare. Det ska vara folk som gillar att följa med i debatten och det ska vara nyhetsrelaterat, säger Sara Wennerblom Arén.

Programmet spelas in på onsdagsmorgonen och publiceras senare samma dag på både debatt.svt.se och på SVT Play.

– Vi intar ett metaperspektiv på debatten där vi frågar oss varför det blev som det blev. När vi pratar om tunnelbanetjuven handlar det inte om vad som hände utan om reaktionerna. Det blir hårda frågor. Vi ska inte snacka nagellack och smink bara för att vi bjuder in en bloggare.

Programmet kommer att vara mellan 15-30 minuter långt.

– Det är lite gerilla-tv. Vi spelar in programmet och sedan kör vi iväg det med telefonerna. Vi gör det så långt det håller för. Det är det sköna med webben.

Ni sänder ert första avsnitt i dag, när ska ni bestämma namnet på programmet?

– Det har varit lite diskussioner och åsikter om namnet. Det är lite känsligt och det är ganska kul. Jag tror att det beror lite på att folk fortfarande är kvar i det gamla tv-tänket och att vi inte lyckats bestämma något namn på programmet blir ett litet roligt symptom på den sköna krocken, säger hon och fortsätter:

– Men vi jobbar på namnet. Kanske har vi ett namn till jul.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

SVTFrida Boisen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.