SVT-chefen polisanmäls – lämnar bolaget

2017-10-20 17:14  
Foto: Janne Naess

Flera kvinnor ska vara drabbade: "Tacksamma för deras mod att berätta".

Anklagelserna mot SVT-chefen kom fram i samband med #MeToo-uppropet, vilket Dagens ETC var först att berätta om.

Sent på fredagseftermiddagen berättar SVT:s kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala om fler detaljer för interntidningen Vi på tv.

Det ska enligt den internutredning som nu avslutats handla om flera kvinnor som drabbats.

SVT-chefen – som också kommer att polisanmälas – har valt att lämna bolaget med omedelbar verkan.

- Vi ser mycket allvarligt på det som inträffat och kommer därför som företag att polisanmäla personen i fråga. SVT erbjuder de utsatta kvinnorna stöd och vi är tacksamma för deras mod att berätta, säger HR- och Kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala till Vi på tv.

Enligt Dagens ETC ska trakasserierna ha handlat om omvälkomna kramar, kyssar och annat olämpligt beteende i samband med arbetet.

Den anklagade mannens chefer ska ha blivit underrättade i onsdags.

– Vi agerade på en gång och just nu pågår en intern utredning. Personen befinner sig inte på arbetsplatsen under utredningen, säger Hanna Dowling, chef för företagskommunikation på SVT, till Dagens ETC.

I mitten av september misstänktes en annan SVT-chef för försök till sexköp och tvingades då att lämna sitt jobb. Förundersökningen lades dock ner.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt