Gå direkt till textinnehållet

Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Prenumerera


Rörligt

SVT-chef ägde aktier i Dallas Sthlm – fick sitta i karantän

SVT-chefen fick inte göra några inköp från Dallas under perioden.

Foto: Dagens Media

Sveriges Televisions trailerchef, Jean-Francois Bonis, har samtidigt som han har gjort inköp för SVT ägt aktier i produktionsbolaget Dallas Sthlm.


Publicerad 2019-02-05 12:28

Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

Dela artikeln:

Jean-Francois Bonis klev på uppdraget som vikarierande trailerchef på SVT i februari i fjol. I samband med att vikariatet inleddes lämnade han styrelsen för Dallas Sthlm i februari 2018, uppger SVT.  

Jean-Pierre Bonis gjorde sitt sista styrelsemöte i december 2017. Samtidigt stannade han kvar som aktieägare i bolaget. 

– Vi kunde inte tvinga honom att sälja sina aktier i företaget då vi bara erbjöd honom ett vikariat, säger Christer Mellstrand, marknadschef på SVT, till Dagens Media. 

För att undvika en jävsituation blev SVT:s lösning att sätta Jean-Francois Bonis i så kallad ”karantän”. Det vill säga att han fick inte göra några inköp från Dallas under vikariatet. Det fick andra SVT-anställda sköta. 

Enligt Christer Mellstrand har Dallas fakturerat SVT vid tre tillfällen under perioden 1 februari och 12 november 2018. Två av fakturorna är riktade till SVT kommunikation – på totalsumman 8 900 kronor, exklusive moms. Den tredje fakturan är på 5 000 kronor. 

– Vi var väldigt noga med det och har haft bra interna diskussioner, säger Christer Mellstrand. Han är en jättebra, kompetent medarbetare som vi gärna ville ha hit. Det hela är ganska odramatiskt, vi har ju köpt tjänster av Dallas i snart 20 års tid. 

Jean-Francois Bonis aktieposter i Dallas Sthlm avyttrades i november 2018, uppger Christer Mellstrand i ett mejl till Dagens Media. 

Vikariatet som trailerchef förlängdes nyligen till sommaren 2019. Och nu är det fritt fram för Jean-Francois Bonis att göra inköp även från Dallas. 

Dagens Media har sökt Jean-Francois Bonis för en kommentar. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.