Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT bygger förortsbevakning

Publicerad: 21 Oktober 2013, 05:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:30

SVT:s 27 regionala nyhetsprogram ska bli 35 – Rosengård, Järvafältet och Södertälje får egna editioner.


Kravallerna i Husby tidigare i år innebar – förutom brinnande bilar – att diskussionen om mediernas dåliga bevakning om vardagen i Sveriges förorter fick ny fart. Kritikerna hävdade att de stora medierna enbart åker till miljonprogrammets alla områden när det sker tråkigheter.

Någon som verkar ha tagit till sig av kritiken är SVT:s vd Eva Hamilton.

–?Vi måste ut i förorterna och runt de stora städerna, vi måste ha en skylt där det står ”Sveriges Television” i Södertälje och där vi är en normal företeelse på gatorna, där vi är kända ute i skolorna och i shoppingcentret. Vi får inte uppfattas som någon sorts tillfälliga besökare i en främmande verklighet, säger Eva Hamilton i dag till DN Kultur.

I dagsläget finns regionala nyhetsprogram på 27 orter i Sverige. Nu ska SVT addera ytterligare sju. Bland dem finns Södertälje, Linköping, Helsingborg och ”sannolikt Järvafältet, Angered och Rosengård”, enligt DN Kultur. Ytterligare två orter, som ännu inte är kommunicerade, ska även tillkomma.

I förra veckan avslöjade Dagens Media att TV4 skrotar sina Stockholmsnyheter.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.