Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT Blekinge startar redaktion i Karlshamn

Publicerad: 5 november 2020, 09:37

Towe Olsson blir reporter på den nya redaktionen i Karlskrona.

Foto: SVT

SVT Nyheter Blekinge öppnar en ny redaktion i Karlshamn som ett led i SVT:s mål om mer lokal journalistik. Huvudredaktionen finns dock fortsatt i Karlskrona.


Ämnen i artikeln:

SVT

SVT siktar på att ha minst 45 redaktioner i landet inom några år. Den nya redaktionen i Karlskrona blir nummer 39 i ordningen. 

– SVT Nyheter Blekinge står bakom flera viktiga lokala granskningar, senast turerna bakom miljonrullningen i ett av Karlshamns kommuns största byggprojekt. Nu får redaktionen än bättre möjligheter att göra god journalistik för alla som bor i Blekinge, säger SVT:s vd Hanna Stjärne, i ett pressmeddelande.

Komma närmare Karlshamnsborna

Målsättningen är att SVT ska komma närmare Karlshamnsborna och andra bosatta i västra Blekinge på orter som Sölvesborg och Olofström. Det handlar om att öka ”både bredden och djupet” i nyhetsbevakningen.

 Den nya redaktionen i Karlshamn slår upp portarna 25 november. Reportern Towe Olsson som tidigare arbetat Blekinge Läns Tidning i Karlshamn i tio år är sedan maj anställd på SVT Nyheter Blekinge och kommer att ha huvudansvaret för reporterbevakningen på Karlshamnsredaktionen. 

– Det är roligt att vi nu kan fortsätta utveckla Blekinge som det intensiva nyhetsområde det är. Vi sätter en ära i att jobba med egna nyheter, i hård konkurrens, och tror att det bidrar till vårt och andra mediers ekosystem. Mer nyhetsbevakning på fler platser är bra för alla, inte minst för publiken, säger Mattias Christiansson, redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Blekinge, i pressmeddelandet. 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev