Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT ångerfulla efter direktsända presskonferensen

Publicerad: 24 mars 2021, 08:10

Foto: Janne Næss

SVT sände live från Göran Lambertz presskonferens, där han bland annat kallade målsäganden för lögnerska. ”Utsagorna är inte acceptabla i en direktsändning”, säger SVT:s ansvarige utgivare Charlotta Friborg.


Ämnen i artikeln:

SVT

Igår eftermiddag stod det klart att toppjuristen Göran Lambertz friats från misstankarna om våldtäkt. Han kallade då till en presskonferens som bland annat SVT och Expressen valde att sända live ifrån. Livesändningarna har väckt starka reaktioner och fått kraftig kritik.

LÄS ÄVEN: Kraftig kritik mot Lambertz presskonferens – SVT och Expressen sände live 

I P1 Morgon förklarar SVT Nyheters ansvarige utgivare Charlotta Friborg hur man tänkte:

– Allmänintresset kring att Lambertz har suttit häktad har varit och är väldigt stort. Så när han släpptes var det givet att rapportera. Vi hade en sändning som också var inramad av en kunnig reporter, programledare och en juridisk expert som kunde beskriva svårigheterna med bevisföring i den här typen av mål, säger Charlotta Friborg i P1.

Göran Lambertz ska under presskonferensen kallat målsäganden lögnerska och bedragerska. Charlotta Friborg är ångerfull över att det gick ut i sändningen.

– Så här i efterhand så tycker jag inte att utsagorna var acceptabla i direktsändning. Det är beklagligt att det skedde.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev