Svidande kritik mot SVT Agenda

2014-10-27 07:32  

Daniel Nordström, chefredaktör på Arbetarbladet, sågar SVT Agendas diskussion om lokaljournalistiken.

Han är djupt kritisk till att ingen representant för de lokala medierna medverkade i diskussionen.

Istället fördes samtalet mellan Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och SR-programledaren Emanuel Karlsten, som arbetar i Göteborg.

”Hur SVT Agenda tänkte där är och förblir en gåta”, skriver Daniel Nordström i sin blogg.

Han kan förstå att Thomas Mattsson, med erfarenhet från Enköpingsposten, bjöds in till diskussionen. Däremot är han mer kritisk mot Emanuel Karlstens medverkan.

”Emanuel Karlsten är visserligen klok i mångt och mycket, men har ingen erfarenhet av att arbeta inom lokaltidningsbranschen, vilket i mångt och mycket lyste igenom i diskussionen. Utvecklingen är betydligt större och förändringstakten är betydligt snabbare än Karlsten förmodligen anar hos lokaltidningarna”, skriver Daniel Nordström, och fortsätter:

"Vi som arbetar på lokaltidningarna för den här typen av diskussioner varje dag. Vi arbetar alla med att forma nya affärsmodeller som finansierar den lokala journalistiken, vi finner alla ständigt nya vägar och nya framgångar i våra respektive digitala satsningar. Därför hade det varit så mycket bättre om SVT Agenda fört diskussionen med oss som verkar på lokaltidningarna och inte enbart pratat om oss".

Emanuel Karlsten har bemött kritiken på Twitter.

”Och på förekommen anledning: jag är uppväxt i småstaden Visby, bor i Göteborg”, skriver han bland annat.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt