Sverige klart för VM-playoff – så många såg matchen

2017-10-11 13:44  

Mest sedda kvalmatchen på två år.

Trots tvåmålsförlusten mot Nederländerna är Sveriges herrlandslag i fotboll klart för playoff till VM i Ryssland nästa år.

Tisdagskvällens match på Kanal 5 sågs i snitt av 1 282 000 tittare. Siffran är den bästa för svenska fotbollslandslaget i kvalsammanhang sedan play-off-matcherna mot Danmark  2015.

– Det här är ytterligare ett bevis för att direktsänd sport är både högengagerande och avgörande i kampen om tittarna. Det svenska folket har verkligen tagit det här nya landslaget till sitt hjärta och nu längtar vi till playoffen i november, säger Emir Osmanbegovic, sportchef för Discovery Networks Sweden, i en kommentar.

Första 45 minuterna av matchen lockade i snitt 1 252 000 tittare, med tittartidsandel på 48,6 procent i Kanal 5:s huvudmålgrupp 15-44 år. Andra halvlek sågs av 1 311 000 tittare och tittartidsandelen landade på upp emot 60 procent.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt