Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Svenskt tv-drama i ABC

Publicerad: 14 Maj 2010, 07:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:50

Nu är det klart att den amerikanska tv-jätten gör en säsong av “Generation Y”.


Dagensmedia.se har tidigare berättat om produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamns dramasatsning “Generation Y”.

I TV4 hette serien “Blomstertid” och alla rollerna gjordes av Peter Magnusson. Nu är det klart att ABC kommer göra en hel säsong av “Generation Y”, som döps om till “My Generation”.

- Det blir tretton heltimmesavsnitt, berättar en glad och stolt Henrik Bastin, han blir en av de exekutiva producenterna för tv-serien som kommer spelas in i Austin i Texas.

- Det är en bekräftelse på att vi gör något bra. Vi har varit här i ett halvår och redan lyckats få en svensk dramaserie etablerad, det är klart att jag är väldigt glad, säger Henrik Bastin från Stockholm-Köpenhamn.

Ekonomiskt måste det vara ett lyft för Stockholm-Köpenhamn?

- Det är klart att det är bra med pengar men de riktigt stora pengarna kommer om en serie går flera säsonger och blir syndikerad, men visst det är klart att det är ett lyft, säger Henrik Bastin.

I “My Generation” får tittarna följa en grupp med tidigare klasskompisar från High School. Australiensaren Craig Gillespie, prisbelönt reklamfilmsregissör, regisserade piloten och kommer sannolikt även göra dramaserien som troligen börjar spelas in i mitten av juli.

Konkurrensen i amerikansk tv är stenhård och det måste betraktas som svensk tv-historia att Stockholm-Köpenhamn med Henrik Bastin i spetsen lyckats få ABC att satsa på serien.

- Ja, det känns otroligt stort, säger Henrik Bastin - och är noga med att hylla upphovsmännen Peter Magnusson och Martin Persson.

- Utan deras fantastiska grundmaterial hade vi aldrig kommit så här långt, jag kan inte nog understryka hur viktig deras roll är i den här framgången.

Hur kommer det sig att ni lyckades?

- Jag tror en anledning är att vår serie sticker ut, den skiljer sig rätt mycket från andra dramaserier i amerikansk tv, jag tror det är en av framgångsfaktorerna, säger Henrik Bastin.

Staffan Erfors

brandarena@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.