Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Svenska Nyheter fick politiska fiender att sjunga ihop

Publicerad: 23 november 2020, 07:46

Navid Modiri, Peter Wolodarski, Hanne Kjöller och Mustafa Panshiri sjunger tillsammans i låten ””ag avskyr dig och allt du tror på”.

Foto: Skärmdump SVT

I säsongsavslutningen av ”Svenska nyheter” förenades politiska motståndare i låten ”Jag avskyr dig och allt du tror på”.


Ämnen i artikeln:

SVT

Det var en brokig skara politiska debattörer och opinionsbildare som sjöng tillsammans i säsongsavslutningen av SVT:s ”Svenska Nyheter”. 

Efter programledare Kristoffer Appelquists monolog om den politiska polariseringen öppnar han upp sin dator och ringer upp Göran Greider, chefredaktör för Dala-Demokraten, som brister ut i sång. 

Han ackompanjeras sedan av en rad kända opinionsbildare och politiker, från Anders Lindberg, ledarskribent på Aftonbladet, DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, Annika Strandhäll (S) till Chang Frick, chefredaktör för Nyheter Idag och Dick Erixon på SD:s webbtidning Samtiden. Låten går under namnet ”Jag avskyr dig och allt du tror på”. 

Michael Lindgren, känd från ”Grotesco” är upphovsman till låten tillsammans med bland andra Jens Ganman. Han säger till SVT att det har varit ”ett jävla ringande” för att få ihop allt. Bakgrunden till låten är att han menar att många stänger in sig i åsiktskluster. 

– Utifrån det bjöd vi in så många profilerade politiska röster vi kunde, från alla hörn av svensk offentlighet. Kan vi ha tre minuters vapenstillestånd? Kan vi få alla att sjunga en mysig sång tillsammans? Det var min ambition: Att skapa feelgood-stämning där politiska fiender skojar med sig själva i några minuter. Det är något hoppfullt med det, säger han till SVT Nyheter

 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev