Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Svensk Filmindustri köper Tre Vänner

Publicerad: 4 September 2013, 06:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

SF köper produktionsbolaget Tre Vänner. Samtidigt blir Tre Vänners Jonas Fors vd på SF.


I och med förvärvet kommer Bonnier Growth Media att äga 90 procent av aktierna i SF medan Tre Vänners ägare kommer äga resterande tio procent.

– SF har ett varumärke som är känt och respekterat i hela filmvärlden och en rättighetskatalog med mer än 1200 titlar. Till detta fogar vi nu Tre Vänner, tillsammans med en vid krets av duktiga kreatörer och en ledning med ett odiskutabelt track record. Ambitionen är att nu, under Jonas Fors ledning, ta nästa steg för att realisera SF:s fulla potential som europeisk filmaktör, säger Ulrika Saxon, styrelseordförande i SF och vd för Bonnier Growth Media, i ett pressmeddelande.

Ny vd på SF blir alltså Jonas Fors, nuvarande vd på Tre Vänner. Han ersätter Rasmus Ramstad, som varit vd på på SF 1999.

Under 2012 omsatte Tre Vänner 130 miljoner kronor, vilket är en ökning på 15,7 procent jämfört med 2011 då bolaget omsatte 112,4 miljoner kronor.

Rörelseresultatet för Tre Vänner landade samtidigt på 14,6 miljoner kronor, vilket är en ökning på 60,4 procent jämfört med året innan då bolaget gjorde ett resultat på 9,1 miljoner kronor.

Tre Vänner som varumärke kommer inte att försvinna i och med förvärvet. Istället ska varumärke fortsätta utvecklas inom SF-koncernen.

Mer info kommer.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.