Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Svart i rutan hos Telia

Publicerad: 3 oktober 2022, 06:52

Telias kunder kan inte längre se innehåll från Viaplay Group.

Foto: JANNE NAESS

Telias kunder kan inte längre se innehåll från Viaplay.

Ämnen i artikeln:

Tv-bråket mellan Viaplay och TeliaTeliaViaplayNyheterViaplay Group

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Det blev ingen lösning av konflikten mellan Telia och Viaplay Group. Natten till i lördags släcktes Viaplays innehåll för cirka 1 miljon Teliakunder. Det innebär att de inte längre kan se innehåll från bland annat TV3, TV6, TV8, TV10 och streamingtjänsten Viaplay.

Kunderna ersätts nu med annat innehåll, från bland annat C More, SF-kanalen, SF Kids, HBO Max, Netflix, UEFA Champions League, Allsvenskan, Eurosport, BBC, nylanserade Skyshowtime och frivisning av andra kanaler. Dessutom sänks priset på sportpaketet ”All Sport”. 

– För oss är våra kunder viktigast och därför har vi hela tiden haft som mål att nå ett nytt avtal med Viaplay. Vi har erbjudit väsentligt mycket mer betalt än tidigare år, och vi har jobbat in i det sista och presenterat alternativa vägar för att nå i mål, men Viaplay har visat på ointresse, säger Henrik Lönnevi chef för konsumentaffären Telia Sverige, i ett pressmeddelande.

– Det är oerhört olyckligt hur detta påverkar våra kunder. Vår dörr står fortsatt öppen om Viaplay vill återuppta diskussionen direkt med oss. Nu har vi maxat våra tv-paket ytterligare med nytt attraktivt innehåll för både stora och små, från sport till film och serier och frivisning av en mängd kanaler.

Viaplay Groups Roberta Alenius, head of corporate communications, har tidigare sagt till Dagens Media att det inte stämmer att Telia har erbjudit sig att ”betala väsentligt mycket mer än tidigare år”.

– Det är helt enkelt inte sant, det är det som är grunden i hela konflikten. Vi har inte pratat med varandra sedan jag gav mina citat och sedan Telia gav sina, det har inte förts någon ny dialog som ger dem anledning att ge nya citat, sade Roberta Alenius tidigare till Dagens Media.

– Det är för oss ett strategiskt beslut att inte sälja till underpris. 

Konflikten mellan Viaplay Group och Telia

Risk för nedsläckning – så påverkas annonsörerna av tv-konflikten

Tv-konflikten trappas upp – Telia får nej till förlängda förhandlingar

Viaplays drag i tv-konflikten – textinfo i sportsändningarna
Så ska Telia ersätta kunderna

Det blir inget nytt avtal mellan Telia och Viaplay: ”Mest tråkigt för Telias kunder”

Fortsatt låst läge mellan Telia och Viaplay – parterna har ännu inte möts vid förhandlingsbordet

Förhandlingarna mellan Telia och Viaplay strandade

Telia och Viaplay förhandlar om avtal – varnar för konflikt

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev