Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag26.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Svante Stockselius slutar som ordförande för Kristallen

Publicerad: 18 November 2016, 08:25
Uppdaterad: 18 November 2016, 08:26

Svante Stockselius lämnar Kristallen efter åtta år som ordförande. Anders Knave tar tillfälligt över rollen.


Ämnen i artikeln:

KristallenTitan Television

Efter åtta år som ordförande för det svenska tv-priset Kristallen slutar Svante Stockselius.

– Det blev längre än vad jag tänkt mig och nu när Kristallen efter tolv år hunnit etablera sig ordentligt är det dags för någon annan att ta över, säger Svante Stockselius i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Min ambition har varit att göra Kristallen värdigare. Det har vi lyckats med och tagit det från en enkel sittning på pinnstolar där priserna närmast skämtades bort till en trerätters galamiddag med stående ovationer.

Kristallen är ett samarbetsprojekt mellan de fyra stora kanalhuset (SVT / UR, MTG, TV4 och Discovery Networks) samt Film & TV Producenterna.

– Svante Stockselius har betytt otroligt mycket för utvecklingen av Kristallen. Statusen på priset och dess inramning gör Kristallen till den trofé vi alla vill ha i prisskåpet. Galan lockar återkommande storpublik för de sändande kanalerna och har en stor närvaro i sociala medier – ett kvitto om något för all oss inblandade. Styrelsen vill tacka Svante för det betydelsefulla arbete han utfört, kommenterar Calle Jansson, Kanaldirektör på Discovery Networks Sweden samt stiftare av Kristallen och ledamot av dess styrelse.

Anders Knave, vd för Titan Television samt ordförande i Film & TV Producenternas tv-sektion ersätter som interim ordförande.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

KristallenTitan Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.