Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag26.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Svante Stockselius: "Det finns en viss anspänning"

Publicerad: 31 Augusti 2016, 11:04
Uppdaterad: 31 Augusti 2016, 11:32

Ordförande Svante Stockselius om förväntningarna på söndagens Kristallen, varför det är tjejernas år och hur man ska undvika att upprepa fjolårets fadäs.


Ämnen i artikeln:

Kristallen

På söndag är det dags för svensk tv-produktion att hyllas under årliga Kristallen, som går av stapeln på Stockholmsmässan med Carina Berg och Christine Meltzer som programledare.

För Svante Stockselius, ordförande för Kristallen, är det med en bra magkänsla han ser fram emot söndagen.

– Kristallen inleder tv-säsongen och det är fantastiskt kul att få samla hela branschen kring projektet. I morse hörde jag dessutom att biljettförsäljningen till både seminariet och galan går bättre än någonsin. Det om något visar att det finns ett värde i att släppa på konkurrensgränserna och tillsammans hylla att vi faktiskt gör riktigt bra tv i Sverige. Det är höjdpunkten på hela året för oss.

Är det något som sticker ut bland årets nomineringar?

– Jag tycker att man kan säga att det är något av tjejernas år. Inte minst tack vare kategorin Årets sportprofil, där tittarna har röstat fram fyra tjejer – det var på tiden. Bland programmen finns både klassiker som varit nominerade tidigare, men det har även dykt upp flertalet nya. Det är ju några av nyckelorden som Kristalljuryn utgår ifrån – nyskapande och kvalité.

Kan vi förvänta oss några överraskningar under galan?

– Det kommer definitivt bli en del överraskningar, men inte om jag berättar om dem. Just nu håller vårt duktiga produktionsbolag Nexico på att jobba för fullt in i det sista med detaljer och manus. Jag ser fram emot en glad och rolig gala, men med både ups and downs. Vi vill ju få till en bra dramaturgi under dessa två timmar, men både skämt och lite allvar.

Förra året gick det snett då fel vinnare utropades från scenen när priset till Årets Underhållningsprogram skulle avslöjas. Vad ska ni göra i år för att undvika att någonting liknande händer?

– Jag känner mig trygg inför årets gala, men naturligtvis finns det en anspänning att någonting liknande ska hända igen. Vi visste ganska tidigt vart det hade gått fler förra gången och därför också hur vi skulle komma tillrätta med det. Sedan dess har vi infört ett par kontrollpunkter till i processen, just för att undvika den här typen av snedsteg. Men under en livesändning kan vad som helst hända, det finns inga garantier.

Totalt kommer 18 kristaller delas ut under galakvällen, som direktsänds i Kanal 5 klockan 20.00 söndag 4 september.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kristallen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.