Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Svag start för ”Sommar med Ernst”

Publicerad: 26 juni 2020, 09:54

Gårdagens avsnitt av ”Sommar med Ernst” följdes av knappt en halv miljon tittare.

Foto: TV4

De första två avsnitten av ”Sommar med Ernst” har tittarsiffrorna legat på runt en halv miljon.


Ämnen i artikeln:

Sommar med ErnstTV4

Dagen före midsommar drog årets upplaga av ”Sommar med Ernst” i gång i TV4. Premiären sågs av 542 000 tittare, enligt siffror från MMS. Det är ett stort tapp jämfört med förra året då en publiksiffran linjärt låg på 822 000.

Säsongens andra avsnitt, som sändes klockan 20.00 i TV4 i går torsdag, sågs av 480 000 tittare. Tittartidsandelen i kanalens huvudmålgrupp 15–64 år låg på 28,6 procent och ratingen på 3,5 procent. För premiären var motsvarande siffror 31 respektive 3,6 procent.

Produktionen har i år tvingats skruva på upplägget till följd av coronapandemin. Programmet består därför av en blandning av nyinspelat material och tillbakablickar.

Mot bakgrund av det är Clara Tengbom, exekutiv producent, ändå nöjd med gårdagens tittarsiffror:

– Det här är en annorlunda säsong och vi var tvungna att ändra upplägget med kort varsel för att säkerställa säkerheten på inspelningsplatsen på grund av den rådande pandemin. Jag är så tacksam över att de flesta tittarna verkar uppskatta blandningen av nyinspelat material och återblickar, där man också får möjlighet att komma närmare Ernst och hans inredningsfilosofi. Att vi samlar en halv miljon svenskar i tv-sofforna och vinner sloten känns som ett fint kvitto på hur viktig Ernst är.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sommar med ErnstTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev