Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Strix säger upp personal

Publicerad: 18 December 2013, 14:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:53

MTG:s produktionsbolag Strix Television säger upp fem fast anställda.


Ämnen i artikeln:

Strix Television

Det är personal inom backoffice, teknik och produktion som får lämna produktionsbolaget.

– Omvärlden förändras hela tiden och det ställs högre krav på oss. För att vara konkurrenskraftiga och flexibla så gör vi en översyn av organisationen, det sker ju med jämna mellanrum hos alla företag, säger Henrik Stenlund, Sverigechef på Strix.

– Men det är klart att det är tråkigt att duktiga människor får lämna oss. Den här typen av förändringar är alltid jobbiga och det är klart att folk blir ledsna. Men samtidigt handlar det om vuxna pragmatiska människor som förstår att vi behöver blir mer effektiva.

Hur stor besparing blir det?

– Vi kommenterar aldrig siffror, det får du läsa om i årsredovisningen. Men det är klart att vi hoppas på en besparing i det långa perspektivet.

Enligt förra årets bokslut hade bolaget i medeltal 91 anställda. Exakt hur många anställda Strix har idag vill Henrik Stenlund dock inte berätta.

– Det beror på hur man räknar. Men i den här branschen jobbar vi i stort sett bara med frilansare så i det sammanhanget är den fast anställda personalen försvinnande liten.

Strix Television redovisade förra året en förlust på 40 miljoner kronor, bland annat på grund av en rättstvist med försäkringsbolaget Moderna Försäkringar efter ett omfattande produktionsstopp 2010, då denguefeber drabbade inspelningen av "Robinson".

Strix förlorade målet och till slut belastades produktionsbolagets resultat med närmare 17 miljoner kronor.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Strix Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.