Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

Strix-personal i stort skoslagsmål i Cannes

Publicerad: 5 April 2011, 11:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:15

Tre svenska tv-producenter drogs natten till igår in i ett våldsamt slagsmål på karaokebaren L'Entrecote i Cannes, där tv-mässan MIPTV pågår. Flera personer slet av sig skorna – för att använda som tillhyggen.


Det var efter en blöt kväll på produktionsbolaget Metronomes fest i Cannes som medarbetare från flera svenska produktionsbolag gick vidare till karaokebaren och krogen L’Entrecote.

Där hamnade de mitt i ett slagsmål med lokalbefolkningen.

Ett ögonvittne berättar för dagensmedia.se att tumultet utbröt inne på krogen:

– Ja det var ju lite hålligång. Det var några lokala förmågor som rök ihop i en fight med några från ett svenskt produktionsbolag.

Enligt uppgift till dagensmedia.se ska bland annat ett antal medarbetare från produktionsbolaget Strix hamnat mitt i tumultet med fransmännen. Strix-medarbetarna ska dock inte ha medverkat i slagsmålet, utan lämnade krogen i samband med att kaoset bröt ut.

En uppgiftslämnare berättar att flera av de inblandade greppade ett inte allt för vanligt tillhygge.

– De började slå varandra med sina skor. Bara det är ju lite underhållande, säger en person som blev vittne till bråket. 

Han berättar att slagsmålet blev så våldsamt att restaurangen var tvungen att stänga.

Sara Goldensohn, chef på Prosiebens produktionsbolag Snowman, är en av svenskarna som är på plats i Cannes för att närvara vid den pågående tv-mässan MIPTV:

– Det vevades på entrecoten, skrev hon på Twitter efter bråket.

Hon vill dock inte berätta mer om vad som hände.

– Nej, du får ringa någon annan, säger hon till dagensmedia.se.

På Twitter har hon också skrivit:

– What happens in Cannes stays in Cannes.

Krögaren på restaurang L’Entrecote bekräftar för dagensmedia.se att det utbröt ett slagsmål vid tvåtiden, natten till i går.

– Det var vid två-tiden de började slåss, de slogs på gatan utanför, och flera personer var inblandade, säger krögaren på L’Entrecote till dagensmedia.se.

Exakt hur många som deltog i handgemänget är däremot oklart. Ingen ska heller ha skadat sig allvarligt.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dante Thomsen


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.