Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Strix om Hasse Aros avhopp

Publicerad: 15 januari 2014, 11:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:51

Strix, som producerar Efterlyst, söker nu intensivt efter Hasse Aros efterträdare.


Ämnen i artikeln:

Strix Television

Runt årsskiftet bestämde sig Hasse Aro, 56, för att säga upp sig från Strix och inte längre programleda klassiska Efterlyst, och i måndags stod det klart att han går till TV4. Enligt uppgift till Dagens Media har Strix ledning och Hasse Aro varit oense om bolagets hantering av produktioner inom aktuell analys, den så kallade current affairs-avdelningen. Något Hasse Aro valt att inte kommentera.

Henrik Stenlund, vd på Strix, säger nu till Dagens Media.

– Det är klart att det finns olika uppfattningar, det gör det på alla företag. Men att det skulle handla om någon schism känner jag inte till. Det är jättekul för Hasse att han fått ett nytt erbjudande och byter kanal.

Enligt Stenlund är current affairs-avdelningen inte hotad av Strix ledning.

– Absolut inte. Det är en av de viktigaste ryggraderna i Strix, och har alltid varit det. Den vilar på tung journalistisk tradition. Som exempel drar vi nu igång en ny säsong av Stalkers, vi har ett nytt format på gång med Robert Aschberg, och nytt kontrakt med Efterlyst.

Det är ännu inte klart vem som kommer att ta över som programledare för Efterlyst efter Hasse Aro, som själv vill se en kvinna på posten. Strix och TV3 tar nu fram namn på tänkbara ersättare.

– Det har gått väldigt fort. Vi sitter nu och tittar på vilka lösningar som kan vara aktuella. När det är klart är det kanalen, TV3, som får kommunicera, säger Henrik Stenlund, vd på Strix.

LÄS OCKSÅ:

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Strix Television

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev