Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Strix-konflikt bakom Aros avhopp

Publicerad: 14 januari 2014, 09:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:51

Hasse Aros uppsägning från Strix handlar delvis om ett missnöje med hur ledningen utvecklat tv-bolaget, enligt uppgift till Dagens Media. "Jag vill inte kommentera det som hände eller händer på Strix", säger Hasse Aro till Dagens Media.


För bara "någon vecka sedan" bestämde sig Hasse Aro, 56, för att säga upp sig från MTG-ägda Strix Television, bolaget han var med och startade i slutet av 1980-talet. Den som lockade över honom till TV4 var den tidigare Strix-kollegan Åsa Sjöberg, som nu är TV4:s programdirektör.

Hasse Aros nya uppdrag är att lyfta in kriminaljournalistik i "Nyhetsmorgon". Han kommer att arbeta ensam med det området, och närmsta kollegorna blir morgonprogrammets redaktion.

– Det känns väldigt spännande och lite läskigt att gå till TV4. Kanske är det lite en annan kultur här. Samtidigt känns det skönt att man, trots att man har kommit upp i åren, får testa något nytt, säger Hasse Aro till Dagens Media.

Känns det sorligt att lämna Strix?

– Jo, det är klart att det känns väldigt sorgligt, jag var med och startade upp det för 25 år sen. Men det var dags nu, jag hade nog kanske varit där lite för länge.

Enligt uppgift till Dagens Media har det sedan en tid funnits en schism mellan flera personer på Strix, däribland Hasse Aro, och bolagets ledning. Huvudfrågan har varit Strix hantering av produktioner inom aktuell analys, den så kallade current affairs-avdelningen. Något Hasse Aro inte vill kommentera.

– Jag vill inte kommentera det som hände eller händer på Strix, säger Hasse Aro.

Hur tycker du att Strix har utvecklats?

– Strix befinner sig i en tuff marknad. Men samtidigt har till exempel "Efterlyst" gått bra och nu kommer Robban (Robert Aschberg) med ett nytt program, sen har man haft svårare med nöje och dokusåpor. Men jag vill låta Strix själva prata om sin verksamhet.

Ylva Hultén, exekutiv producent på Strix, säger till Dagens Media att hon inte har någon uppfattning om varför Hasse Aro sa upp sig från bolaget.

Hon hänvisar övriga frågor till Henrik Stenlund, vd på Strix, som Dagens Media söker.

LÄS OCKSÅ:

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev