Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Streamler låter tittaren skapa egen tv-kanal

Publicerad: 16 September 2015, 11:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:51

Nya streamingtjänsten ska paketera innehåll för tittaren.


Streamler är en nylanserad streamingtjänst som ska fungera som en ”allt-i-ett”-plattform och samla tv-innehåll för tittaren. På så sätt ska tittaren kunna ta del av alla fri-tv-kanaler och premiumtjänster utan att behöva vandra emellan olika plattformar.

Ulrika Linder, en av Streamlers grundare, berättar för Dagens Media att utgångpunkten var att förenkla för tittarna så mycket som möjligt.

– Vi upplevde att det fanns ett problem med att tittaren hade sina program och play-tjänster utspridda med olika konton på alla platser, vilket vi tyckte var onödigt krångligt och förhindrade utvecklingen för webb-tittandet. Vi ville samla allting på ett och samma ställe för att göra det enklare att följa sina favoritprogram men också att hitta nya.

Streamler kommer att ha en funktion som möjliggör för användaren att skapa sin egen tv-tablå genom att välja ut program från alla innehållsleverantörer, som sedan går att dela med sina vänner.

– Funktionen kommer till exempel att göra det möjligt för föräldrar att skapa en egen tv-kanal för sina små barn och på så sätt kunna ha koll på att tv-innehållet är lämpligt. Streamler har en stark social koppling i och med att det går att dela egenskapade tv-kanaler och ta del av vad vänner tittar på, men också hålla koll på nya program och vad som ligger i topp just nu, säger Ulrika Linder.

Det är ju en väldigt konkurrensutsatt marknad, hur ska ni lyckas slå er in?

– Jag tror att det kommer att falla sig naturligt i och med att vi intar den här positionen att göra det bästa för tittaren. Alla av Streamlers grundare har lång erfarenhet av tv-marknaden från både produktions- och distributionshåll och vi känner alla innehållsleverantörer.

Tanken är att tjänsten från början ska öppna upp för tittaren att samla det som finns på nätet att konsumera. Ulrika Linder berättar att man tror på en snabb utveckling och även om lanseringen börjar i Norden har man som ambition att jobba sig utåt.

– I och med att vi ser till att ge tittarna vad de vill ha kommer vi att kunna skapa en affärsmässigt hållbar tjänst. Vi kommer inte att tjäna pengar från dag ett men tids nog bygger vi upp en långsiktig lönsamhet. Utvecklingsplanen är inte speciellt svår att sätta i och med att vi kommer utgå ifrån vart det finns bra bredband och bra innehåll.

Streamler finns nu i en betaversion för Ipad, men ska senare finnas tillgängligt på alla mobila enheter och datorn. Grundarna av Streamler är förutom Ulrika Linder även Hans Linder och Björn Persson som alla har bakgrund inom tv och tv-distribution. Ytterligare delägare är Marie Klingspor med bakgrund från bland annat TV3 och Press2play.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.