lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Sträng säkerhetsplan när Robinson spelas in

Publicerad: 22 juli 2020, 12:06

Lokalbefolkningen har tidigare uttryckt rädsla för att Robinsonteamet ska föra med sig smitta till Seskar Furö. Bland annat därför följer inspelningsteamet en rigorös säkerhetsplan. Foto: TV4/ Linus Nilsson

Skyddsutrustning, temperaturmätning och antikroppstester. Säkerhetsåtgärderna är ordentliga när Robinson spelas in på Seskar Furö.

Ämnen i artikeln:

RobinsonTV4Coronaviruset

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Inspelningen av ”Robinson” har just satt i gång på ön Seskar Furö utanför Haparanda.

Som Dagens Media var först med att rapportera om, flyttades årets Robinson till den Norrbottniska skärgården, på grund av coronapandemin och alla reserestriktioner.

LÄS MER: Historien om hur Robinson hamnade i Haparanda 

Lokalbefolkningen har tidigare uttryckt rädsla för att Robinsonteamet ska föra med sig smitta till Seskar Furö. Bland annat därför följer inspelningsteamet en rigorös säkerhetsplan, skriver Expressen.

En läkarstab finns på plats hela tiden, och temperaturen mäts varje dag på personalen. Teamet använder skyddsutrustning när de behöver vara nära varandra och alla har gjort antikroppstest. Om något behövs inhandlas i Haparanda, åker en ensam person dit.

– Vi håller oss väldigt mycket för oss själva och deltagarna har varit i karantän innan och är ju i karantän just nu också, säger programledaren Anders Öfvergård till tidningen.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev