Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Storyfire säljer flera format – och byter vd

Publicerad: 9 maj 2022, 12:07

Storyfires vd, grundare och huvudägare Tobias Bringholm (t.v) lämnar vd-posten för att ägna sig åt det kreativa arbetet. Medan rekryteringen av hans ersättare pågår kliver Peter Gustafsson (t.h), Storyfires delägare och styrelsemedlem, in som tillförordnad vd.

Foto: Storyfire

Produktionsbolaget Storyfire har den senaste tiden sålt flera egenutvecklade format. Nu byter bolaget vd och satsar på internationell distribution.


Ämnen i artikeln:

Nyheter

Tobias Bringholm grundade produktionsbolaget Storyfire 2014 och har sedan dess varit vd och huvudägare. Men nu lämnar han vd-posten för att som ”chief creative officer” fullt ut kunna fokusera på den kreativa processen. Under den tid hans efterträdare ska utses kliver delägaren och styrelseledamoten Peter Gustafsson in som tillförordnad vd.

– Det är väldigt spännande tider. Vi har ett stort antal projekt på gång och jag känner en enorm lust att dyka ner i den kreativa processen, att berätta historierna. Så då gör jag det. Under tiden som vi letar efter en ny, hungrig vd för bolaget tar Peter över som tillförordnad vd. Han känner bolaget, vår affärsidé och våra projekt väl. Så jag fortsätter att sova gott om nätterna, säger Tobias Bringholm, i ett pressmeddelande.

Storyfire har den senaste tiden sålt flera egenutvecklade format, däribland Jan Schermans dokumentära uppföljning på sin tidigare demokratiserie samt det nya programformatet ”Superswedes”. Nu är ambitionen att expandera även internationellt.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev