Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Stort ras för Big brother

Publicerad: 22 Februari 2011, 08:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:20

Big brother tappade nära hälften av tittarna efter söndagens premiär. Ett förväntat tapp enligt TV4-gruppen.


Ämnen i artikeln:

TV11Big BrotherTV4

Enligt preliminära siffror från MMS sågs gårdagens avsnitt av 185 000 tittare. Avsnittet är det första sedan premiären i söndags, vilken sågs av nära 340 000 tittare. Siffror som beskrevs som "helt lysande" av Pelle Porseryd, exekutiv producent på TV4-gruppen.

Nu har alltså antalet tittare nära halverats. Igår sändes dock programmet klockan 22.00 och inte 21.00, som under premiären i söndags.

Gårdagens sändning hade en tittarandel på 8,4 procent, att jämföra med 9,6 procent under premiären. I målgruppen alla 15-39 år var motsvarande siffror 13,9 respektive 18,8 procent.

Erik Sidung, pressinformatör på TV4-gruppen vill inte kommentera tittarsiffrorna utan hänvisar till Pelle Porseryd, som menar att tittartappet är föväntat.

– Vi har haft en massiv lanseringskampanj riktad mot premiärsändningen. Samtidigt är tablåtiden senare på vardagarna. Av erfarnheten vet vi också att Big brother live på söndagarna drar fler tittare. Vi var fortfarande näst största kanal i den här sloten så vi är jättenöjda med siffrorna, säger Pelle Porseryd.

Några siffror för hur många som betalat för möjligheten att följa Big brother dygnet runt på nätet finns inte än.

– Men det har gått jävligt bra, säger Erik Sidung till dagensmedia.se.

Big brother produceras av Endemol och sänds varje vardag med veckofinaler på söndagarna.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

TV11Big BrotherTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.