Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Stort engagemang för krisande biografer

Publicerad: 3 april 2020, 07:19

Foto: Pixabay

Streamingtjänsten Draken Film skänker alla sina prenumerationsintäkter till biografer i kris – initiativet har genererat 250.000 kronor på bara två veckor.


Ämnen i artikeln:

SF BioCoronavirusetGöteborg

Som Dagens Media tidigare rapporterat, har coronakrisen slagit hårt mot biograferna.

Till exempel stängde alla Filmstadens biografer från och med 18 mars, vilket innebär att 264 salonger sedan dess gapar tomma. Filmstaden ägs sedan 2018 av Odeon Cinemas Group, som ingår i amerikanska AMC. Koncernen har sedan tidigare stängt alla sina biografer i USA och Europa.

LÄS MER: Stängda biografer – miljoner på spel för Filmstaden Media 

Coronakrisen innebär ett möjligtvis ännu hårdare slag mot de oberoende biograferna. För två veckor sedan beslutade Göteborg Film Festivals streamingtjänst, Draken Film, att under ett halvår skänka hälften av intäkten för alla nya prenumeranter till kvalitetsfilmsbiografer.

Intresset för initiativet har varit stort Draken Films initiativ har hittills genererat en kvarts miljon kronor till behövande biografer. 

– När publiken lämnar biograferna för att istället streama film hemma står biograferna inför större utmaningar än någonsin. Det känns jättefint att vi som VOD-plattform kan bidra med något just nu, och att vi på bara några veckor samlat ett så stort stöd. För många biografer handlar det om pengar som täcker en månads biografhyra eller en biografföreståndarlön under en period då de inte har några andra intäkter över huvud taget, säger Olle Agebro, innehållsansvarig på Draken Film, i ett pressmeddelande.

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev