Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Storsläpp – Prime Video lanserar fler lokalproduktioner

Publicerad: 27 oktober 2022, 13:00

”The bridge”, ”Good luck guys” och ”LOL: Skrattar bäst som skrattar sist” har premiär i november, januari respektive december.

Foto: Amazon Prime Video

Totalt 18 produktioner ska släppas på den nordiska marknaden de kommande månaderna. Samtidigt tecknar Amazons Prime Video även ett långsiktigt avtal med Nordisk Film.

Ämnen i artikeln:

Amazon Prime VideoKarin LindströmNyheter

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Tidigare har Amazons Prime Video meddelat att de släpper den politiska och satiriska komediserien ”Toppen” i december samt realityserien ”The bridge” i november. 

Under eventet ”Prime video presents” som hölls på At Six i Stockholm under torsdagen avslöjade Karin Lindström, chef för originalinnehåll i Norden, och Andreas Hjertø, chef för innehållsinköp i Norden, att fler lokalproducerade serier är att vänta de kommande månaderna.

LÄS ÄVEN: Så ska tv-veteranen Karin Lindström få spinn på Amazon Prime Video i Norden 

En svensk version av det globala formatet ”LOL: Last one laughing” har premiär den 28 december i Sverige. Programmet, som på svenska heter ”LOL: Skrattar bäst som skrattar sist” går ut på att tio svenska komiker samlas i ett rum och tävlar mot varandra. Komikerna ska sedan få sina andra komikerkolleger att skratta utan att själva skratta – för då åker man ut. Den som skrattar sist vinner en prispott på en halv miljon kronor. Programmet programleds av Eva Röse och är filmat och producerat av Jarowskij. 

Den 16 december har prankserien ”Ägd av Danny” premiär där programledaren Danny Saucedo, vilket namnet skvallrar om, prankar kända personer och okända människor på stan. Programmet produceras av ITV. 

Dessutom lanserar Prime Video ytterligare två realityserier: ”Heta hjärtan” med premiär den 26 december och ”Good luck guys” med premiär den 20 januari. 

I ”Heta hjärtan”, som leds av Kristian Täljeblad och Anna Pankova, paras en så kallad ”super-dater” ihop med tre andra singlar i en bastu. Dejtingdeltagarna ställs sedan inför en rad utmaningar i syfte att öka spänningen. ”Super-datern” ska sedan bestämma sig för vem hen vill ska stanna eller lämna. Och deltagarna får i sin tur bestämma om de vill stanna eller inte. Bakom programmet står Baluba. 

”Good luck guys” programleds av Kodjo Akolor, som också var konferencier under torsdagens event när alla satsningar presenterades. Sex kända duos flygs till en öde strand i Thailand där de sedan tävlar mot varandra för att vinna fördelar som gör tillvaron på ön drägligare. I slutändan finns det bara en vinnare kvar. Serien är producerad av Meter Television. 

Lokala versioner av ”The bridge”, ”Ägd av Danny”, Good luck guys” och ”Heta hjärtan” har producerats för både Sverige, Danmark, Norge och Finland. Totalt kommer Prime Video alltså släppa 18 lokala produktioner under de kommande månaderna. 

Under eventet meddelade dessutom Andreas Hjertø att ett treårigt avtal har slutits med Nordisk Film. Avtalet beskrivs som ett av de största i Norden någonsin. 

Från och med den 1 januari 2023 kommer Prime Video-kunderna få exklusiv tillgång till ett stort utbud av filmer och serier från den nordiska studion. Avtalet omfattar både internationella filmer, lokalt exklusiva filmer samt hundratals serieavsnitt och filmer för barn. 

– Vårt samarbete med Nordisk är en milstolpe och ett tecken på vår långsiktiga ambition om att vi ska fortsätta växa i de nordiska länderna genom att investera i lokala samarbeten i området, säger Martin Backlund, chef för brittiskt och nordiskt innehåll på Prime Video, i ett pressmeddelande.

 

Kommande serier:

4 november: ”The bridge”, realityserie som berättas av skådespelaren Jens Hultén. 12 främlingar ska tillsammans bygga en bro för att ta sig till en ö 220 meter bort där prispotten på 600 000 ligger begraven. Lokala versioner för Sverige, Danmark, Norge och Finland. Sex avsnitt, 40 minuter långa. Produceras av Meter Television. 

 

2 december. ”Toppen”, komediserie. Skådespelare: Sissela Benn, Daniel Hallberg, Felicia Danielsson, Eric Stern, Klara Hodell, Robert Gustafsson, Christopher Wollter, Dilan Apak, och Leif Andrée samt Adrian Boberg som även är huvudmanusförfattare. Manuset är också skrivet av Anna Granath, Jacob Seth Fransson och Sara Haag som regisserat. Anna Carlsten är producent och exekutiv producent är Jessica Ericstam. Produceras av FLX. 

 

16 december: ”Ägd av Danny”, serie där artisten Danny Saucedo prankar kända okända människor. Bland andra Anis Don Demina, Samir Badran och Julia Franzén förekommer i programmet. Lokala versioner för Sverige, Danmark, Norge och Finland. Produceras av ITV. 


26 december: ”Heta hjärtan”, dejtingprogram som programleds av Kristian Täljeblad och Anna Pankova.  Lokala versioner för Sverige, Danmark, Norge och Finland. Produceras av Baluba. 

 

28 december: ”LOL: Skrattar bäst som skrattar sist”. Underhållningsprogram som programleds av Eva Röse. Deltar gör Robert Gustafsson, Per Andersson, Anders ”Ankan” Johansson, Anders Jansson, Clara Henry, Sussie Eriksson, Vanna Rosenberg, Edvin Törnblom, Louise Nordahl, och Özz Nûjen. Prispott på 500 000 kronor. Produceras av Jarowskij. 


20 januari: ”Good luck guys”, realityserie som programleds av Kodjo Akolor. Bland de tävlande återfinns: Ellen Bergström och Niclas Lij, Lisa Borg fd Anckarman och Henrik Elvefjord Borg. Lokala versioner för Sverige, Danmark, Norge och Finland. Format skapat av Banijay Productions i Frankrike, produceras av Meter Television. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev