Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Storökning för Netflix – men inte i Sverige

Publicerad: 22 april 2020, 08:39

Netflix storökar under coronapandemin.

Foto: Janne Næss

Netflix ökar antalet abonnenter rejält under coronapandemin. Men inte på den svenska marknaden.


Ämnen i artikeln:

NetflixCoronavirusetMediavision

Under årets första kvartal ökade Netflix antalet abonnenter med 22 procent, vilket innebär hela 15 miljoner nya abonnenter, varav 7 miljoner i EMEA. Det är mer än dubbelt så stor ökning som förväntat, då marknaden hade väntat sig en ökning på 7,2 miljoner abonnenter, skriver The Verge.

Netflix har nu 182 miljoner abonnenter världen över. Kvartalets intäkter låg på knappt 5,8 miljarder dollar. 

Och det är så klart det faktum att många länder befinner sig i karantän som ligger bakom Netflix positiva tillväxt. När människor måste befinna sig i hemmen ligger nöjen som streaming av filmer och serier nära till hands. 

Men Netflix varnar samtidigt för att tillväxten kan avstanna eftersom karantäntillväxten innebär en tillfällig boost. Enligt ett uttalande till aktieägarna förväntar sig Netflix ledning att både ökningen i tittande och prenumerationer saktar ner i takt med att länder lättar på sina restriktioner.

På den svenska marknaden uppvisar Netflix däremot ingen ökning. Enligt Mediavision prenumererade cirka 2,1 miljoner svenska hushåll på Netflix under årets första kvartal, vilket är i nivå med penetrationen under Q1 förra året.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev