Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Storförlust för Scandinavian Studios

Publicerad: 8 Augusti 2013, 06:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:38

Bonniers och Anna Bråkenhielms tv-produktionsbolag Scandinavian Studios gjorde en rörelseförlust på 10,8 miljoner kronor under 2012.


Ämnen i artikeln:

BonnierAnna Bråkenhielm

För drygt två år sedan stod det klart att Anna Bråkenhielm – hyllad ex-vd för Strix och grundare av Silverback – knöts till Bonnier för att bygga upp tv-produktionsbolaget Scandinavian Studios.

– Konkurrensen om de bästa rättigheterna blir allt hårdare. För att nå framgång hos publiken och lyckas skapa nya affärer blir det allt viktigare att utveckla, exploatera och bygga nya formaträttigheter, sade Jan Scherman, som då var vice vd för Bonnier Broadcasting samt styrelseordförande i Scandinavian Studios.

Nu har Scandinavian Studios, som ägs till 68 procent av Bonnier Broadcasting och 32 procent av Anna Bråkenhielm, lämnat in det första bokslutet för ett helt räkenskapsår till Bolagsverket.

Omsättningen landade på 4,2 miljoner kronor, medan kostnaderna uppgick till 14,9 miljoner kronor. Av den summan är 3,1 miljoner produktionskostnader och 7,5 miljoner personalkostnader. Medelantalet anställda var under året 6.

Rörelseresultatet uppgick till -10,8 miljoner kronor. Det föregående året – juni till december 2011, då bolaget ännu inte hade några intäkter – var förlusten 4,4 miljoner.

I förvaltningsberättelsen berättar Scandinavian Studios att bolaget under 2013 erhållit beställning på ytterligare två säsonger av TV4-programmet Sveriges Skönaste Gårdar, samt en beställning på en dokumentär.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierAnna Bråkenhielm

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.