Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Storannonsörer drar ner 100-tals miljoner i tv

Publicerad: 26 september 2019, 11:45

Bild 1/2  ”När det finns varumärken som riktar sig till de yngre målgrupperna är det klart att annonsörens investeringar går ned i tv-mediet”, säger Daniel Saberski, grundare av Launchit.

Unilever och P&G drar i handbromsen och minskar sina reklamköp rejält när de breda målgrupperna försvinner från tv. Hittills i år har P&G och Unilever minskat med 50 respektive 24 procent. ”P&G har plockat Pampers från tv helt och hållet i år”, säger Jochum Forsell, rådgivare på Hear.


Ämnen i artikeln:

Procter GambleMediacomUnilever

Unilever har länge varit en jätte inom tv-annonsering med ständiga tio-i-topplaceringar i Sifos Reklammätningarnas listor över de som spenderar mest pengar i mediekanalen.

Få hela storyn –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll med dagliga nyheter, reportage och granskningar
Analyser från ledande experter varje vecka
Digitala “temanummer” åtta gånger per år
Guider med konkreta tips och råd hur du lyckas i det nya medielandskapet

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, analyser, guider och temanummer. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.