tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Stockselius lämnar schlagern

Publicerad: 30 augusti 2010, 12:17
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:41

Schlagerveteranen Svante Stockselius har sagt upp sig från Eurovision Song Contest efter åtta år. "Jag stannade längre än vad jag hade tänkt", säger han.

Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenEurovisionSVTEurovision Song Contest

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Svante Stockselius är som executive supervisor ansvarig för Eurovision Song Contest och Junior Eurovision Song Contest. Men till årsskiftet slutar han.

– Det har varit otroligt kul men också krävande. Framför allt i form av alla resor. Kontoret är i Geneve, familjen i Stockholm och jag förväntas resa frekvent till städerna som står värdar för arrangemangen, säger Svante Stockselius till Dagensmedia.se.

Att han väljer att sluta nu är väl genomtänkt och på eget initiativ.

– Jag blev kvar längre än vad jag hade tänkt. Nu har vi nyligen genomfört en final i Oslo och jag hinner påbörja nästa års tävling i Tyskland och lämna över till en efterträdare.

Vet du vad du ska göra sen?

– Jag är kvar som ordförande i Kristallen, men mer vet jag inte. Nu ska jag smälta det här och sedan ta ställning till egna idéer och erbjudanden. Troligen kommer jag jobba med något närbesläktat.

Svante Stockselius är mannen bakom det nuvarande konceptet för svenska Melodifestivalen, med flera deltävlingar och en stor final.

Vill du tillbaka till svenska Melodifestivalen?

– Nej, det är ett avklarat kapitel.

Svante Stockselius har tidigare varit programchef på TV4 Plus och TV3 och har även varit nöjeschef på SVT.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev