Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Stjärnproducenten kommer hem – gör ”Idol”-comeback

Publicerad: 27 februari 2019, 09:14

Per Blankens gjorde sin senaste ”Idol”-produktion 2011.

Producenten Per Blankens lämnar Los Angeles för att producera TV4-flaggskeppet ”Idol”. Senast han gjorde programmet var 2011.


Ämnen i artikeln:

TV4Idol

2012 flyttade Per Blankens till Los Angeles för att bli chefsproducent för ”American Idol” – ett jobb som inneburit samarbete med stjärnor som Jennifer Lopez och Keith Urban. Sedan dess har USA-karriären snurrat på bra.

De senaste åren har Per Blankens jobbat med entreprenören Simon Fuller som bland annat producent för Facebooks första dramaproduktion ”Shame” (”Skam Austin”). 

Han ser fram emot att komma hem och göra ”Idol”-jobbet. 

– Jag kan inte tänka mig ett roligare jobb än Idol och att jobba med Fremantle och TV4. Idol är ju också en del av Sverige och något man längtar till efter sommaren. Det ska bli fantastiskt att får vara en del av Sveriges största musiktävling igen, säger Per Blankens i en kommentar. 

På produktionsbolaget Fremantle är man nöjda med det nygamla förvärvet:
– Med Per Blankens som ledande kreatör och producent och all hans erfarenhet från bland annat American Idol kan vi fortsätta producera den bästa versionen av Idol, säger Magnus Karlsson Lamm, vd på Fremantl. 

Även TV4 jublar:
– Äntligen kommer han hem. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med honom och ta del av  hans erfarenhet och kunskap, säger Malin Knave, exekutiv producent för ”Idol” på TV4.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Idol

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.