Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Stjärnan tvingas bort från rutan

Publicerad: 9 Februari 2015, 06:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:14

NBC:s nyhetsankare Brian Williams hoppar av efter falsk rapportering.


Det var i förra veckan som NBC:s tunga nyhetsprofil Brian Williams, ankare i flaggskepet "Nightly News", tvingades be om ursäkt till tittarna för falsk rapportering kring hans bevakning av USA:s krig i Irak 2003.

Brian Williams har tidigare vid ett flertal tillfällen berättat om hur helikoptern han färdats i träffats av granatteld och tvngats att landa. När en av de stridande soldaterna i veckan trädde fram och berättade att han inte hade något minne av att Brian Williams var med i helikoptern, drog nyhetsprofilen tillbaka sin historia.

I en ursäkt till tittarna säger Brian Williams att han "mindes fel".

Brian Williams falska rapportering och ursäkt har orsakat stor debatt och nu hoppar han av "Nightly News" på obestämd tid.

Enligt NBC är det hans eget beslut. Samtidigt inleds en intern utredning av Brian Williams rapportering, inte bara om Irakincidenten, skriver Wall Street Journal.

Även Brian Williams bevakning från New Orleans under Katrina-orkanen har ifrågasatts. Han ska bland annat ha rapporterat om att ett lik flöt förbi hans hotell, på en plats som enligt lokalbefolkningen inte var översvämmad.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.