Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Stiftelse ska hedra Adam Alsing

Publicerad: 10 augusti 2020, 06:41

Programledaren Adam Alsing gick bort i april. Nu startas en stiftelse för att hedra honom.

Efter Adam Alsings bortgång i covid-19 i april startar nu vänner och familj en stiftelse som ska verka i hans anda.

Ämnen i artikeln:

Adam AlsingCoronaviruset

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I mitten av april i år kom beskedet att mediepersonligheten Adam Alsing gått bort i sviterna av det nya coronaviruset. Beskedet slog ned som en bomb i mediesverige och många var de som sörjde en omtyckt kollega.

LÄS OCKSÅ: Mediesverige sörjer Adam Alsing

Nu startas stiftelsen ”Adams minne” som ska hedra Adam Alsing och dela ut stipendier till personer som verkar i hans anda, rapporterar Aftonbladet. Initiativ till stiftelsen har tagits av vännerna Boris Kuzmic och Patrick Ekwall samt Adam Alsings närmaste familj.

– Personen som tilldelas stipendiet ska verka i Adams anda och det ska gå till en mediepersonlighet, men sannolikt någon inom radio eller tv. Vår förhoppning är så klart att Adams nerver ska leva vidare, vi vill gärna det. Men också att det blir ett aktat stipendium i vår bransch som kanske till och med saknas i dag, säger Patrick Ekwall, till Aftonbladet.

Adam Alsing har genom året programlett ett stort antal program i radio, podd och tv. Fram till sin död ledde han NRJ Morgon tillsammans med komikern Messiah Hallberg och Klara Doktorow. Parallellt med det drev han också podden ”Adam och kompani” med Daniel Breitholtz och Vanessa Falk. Vårens säsong av kanal 5:s ”Top Gear Sverige, som även det programleds av Adam Alsing, tillägnades den bortgånge programledaren.

Adam Alsing blev 51 år.

LÄS OCKSÅ: ”Precis så varm och omtänksam som i etern”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev