Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Sthlm Panda rasar mot Mix Megapol – efter klippstöld

Publicerad: 8 mars 2016, 14:11
Uppdaterad: 8 mars 2016, 14:29

Skärmdump från klippet som Mix Megapol tog utan tillåtelse. Foto: Sthlm panda.

Radiostationen tog klipp från Sthlm pandas Youtube-kanal. Nu rasar den populära Youtube-gruppen mot Mix Megapol – som ber om ursäkt. "Det är inte okej", säger Konrad Ydhage, en av Sthlm Pandas grundare.


Ämnen i artikeln:

Mix MegapolYoutube

Den senaste tiden har kreatörer, framförallt Youtubers, försökt lyfta frågan gällande stölder av deras egenproducerade innehåll.

Nyligen tog Bauer-ägda radiostationen Mix Megapol ett klipp från Sthlm Pandas Youtubespelare för att sedan lägga upp på sin Facebook-sida.

Detta skedde utan tillåtelse från Sthlm Panda och utan att någon källa uppgavs.

– Det är inte okej, de snor vårt arbete och får sedan cred för något vi skapat. Vi anmälde och uppmärksammade det på Twitter utan att klippet togs ner på flera dagar, säger Konrad Ydhage, en av Sthlm Pandas grundare, till Dagens Media.

Klippet är ett av kanalens senaste experiment där en barnkör överraskar en pensionär med sång och gruppkram som avslutning.

Enligt Mix Megapol lade kanalen upp klippet efter att en av deras programledare hittat det, med texten: ”Det här är det finaste jag sett på länge, hoppas du får en lika glad helg som farbrorn :) /Madde.”

Klippet togs ner när Sthlm Panda kontaktat Mix Megapol.

– Vi försöker att länka och eller uppge källa i de fall det inte är vårt eget material på Facebook. Vi förstår deras reaktion och har bett om ursäkt, säger Maja Thomhave, digital marknadschef på mediegruppen Bauer.

Frågan gällande äganderätt av filmer är just nu het i Youtube-världen. Förutom Sthlm Panda har bland annat Youtubern Daniel Norberg utsatts för samma sak.

– Det kan vara svårt att slåss mot de större programmen. Därför vill vi lyfta frågan så att det blir en ögonöppnare, säger Konrad Ydhage.

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mix MegapolYoutube

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.