Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Steffo Törnquist sjuk i corona

Publicerad: 3 november 2020, 07:00

”Jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar”, säger Steffo Törnquist i en egenpublicerad video på Instagram.

Foto: Daniel Stigefelt/TV4

Den mångårige Nyhetsmorgonprogramledaren Steffo Törnquist har varit inlagd på sjukhus och behandlats med syrgas och dropp för sina covidbesvär.


Ämnen i artikeln:

TV4Nyhetsmorgon

Dagens Media rapporterade i går om att flera TV4-medarbetare som arbetar med Nyhetsmorgon har drabbats av misstänkta coronasymptom. Jenny Alversjö, som skulle ha lett tittarna genom söndagens program, fick med kort varsel ersättas sedan hon vaknat med förkylningssymptom. Och enligt uppgifter till Dagens Media ska fler än Jenny Alversjö vara drabbade.

Johanna Thulin, chef för Nyhetsmorgon, ville dock på måndagen inte berätta hur många medarbetare som är sjuka. Inte heller ville hon bekräfta att det pågår något utbrott inom produktionen.

– Vi har inte haft större smittspridning hos oss än på andra ställen i samhället. Vi har kontinuerligt testat våra medarbetare som måste vara inne på redaktionen och har sedan länge upprättat säkerhetsrutiner för medarbetarna.

Men på måndagskvällen publicerade den mångårige Nyhetsmorgonprogramledaren Steffo Törnquist en Instagrampost i vilken han berättar att han ”åkt på en jävla coronasmäll” och därför inte kommer att leda TV4:s valsändning som planerat.

– Jag hade över 40 graders feber i en dryg vecka. Lite trångt att andas och jag fick syrgas och dropp. Jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, säger han i videon.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Nyhetsmorgon

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev