Stefan Jarls dokumentär får vänta tills efter valet

2014-02-06 15:47  

SVT har beslutat att visa Stefan Jarls ”Godheten”, men först efter valet. Enligt public service-bolaget är dokumentärfilmen för ensidig i sin kritik för att visas innan dess.

Igår berättade Dagens Media om tvisten mellan SVT och Stefan Jarl. Detta då SVT valt att skjuta upp sändningen av "Godheten", som behandlar klassamhället, kapitalismen och nedmonteringen av välfärdssamhället ur Stefan Jarls perspektiv.  

Stefan Jarl anklagade också SVT:s vd Eva Hamilton för att ljuga om att det fanns en uppgörelse mellan parterna om att visa filmen senare.

Nu står det klart att ”Godheten” kommer att visas först efter riksdagsvalet. Därmed är den inte alls stoppad, vilket Stefan Jarl hävdat.

Enligt SVT är dokumentären "starkt systemkritisk utifrån en ensidig beskrivning och tendens".

– Det är vår avsikt att sända filmen vid lämplig tidpunkt framöver. Vi har inte samproducerat dokumentären som det har påståtts, utan vi har en visningsrätt under tre år. Men den rätta tidpunkten att sända filmen är inte månaderna före två allmänna politiska val, säger Sabina Rasiwala, kommunikatör på SVT, till tidningen Journalisten.

LÄS OCKSÅ:

Läs mer: Dokumentär-tvist mellan SVT och Stefan Jarl

Pär Ullrich

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt