Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Startar produktionsbolag – för kvinnor

Publicerad: 24 september 2012, 13:21
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:10

Cissi Wallin startar nu ett produktionsbolag som ska föra fram kvinnor i mediebranschen, oberoende av ålder.

Ämnen i artikeln:

Cissi Wallin

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Cissi Wallin kommer om ungefär två månader att sjösätta ett nytt produktionsbolag. Bolaget är ännu namnlöst, men enligt Cissi Wallin är flera andra mediekvinnor involverade i bolaget.

– Jag har en karriärssida på Veckorevyn och en blogg om karriär. Sista pusselbiten var att starta ett produktionsbolag för rörlig media tillsammans med andra grymma tjejer, säger hon till dagensmedia.se.

Cissi Wallin har redan gått ut i sociala medier och bett talangfulla kvinnliga producenter höra av sig.

– Vi ska lyfta tjejer. Vi ska visa att vi finns och ska skriva och pitcha format. Vi kanske kommer börja producera eget också, men vi börjar på nivån att vi fungerar som en förmedling. Jag har bra kontakter och de har de andra tjejerna också, säger hon, och fortsätter:

– Det handlar inte om att manövrera bort killar, utan om att skapa mångfald. Nu är attityden så att är du lite rynkig som kvinna så ska du fan inte vara i tv, medan det finns massor av manliga programledare i samma ålder. Vi vill satsa på de äldre kvinnorna och ge dem en chans i tv och radio.

Cissi Wallin säger att produktionsbolagets kvinnliga inriktning beror på de könsnormer hon stött på i tv-världen.

– Det senaste året när jag har försökt jobba med tv har jag mött tydliga könsnormer. När en tjej kommer med idéer blir hon mycket mer motarbetad än påhejad. När det gäller killar så är det mer "vi plockar in dig, vad kul", säger hon, och fortsätter:

– Det är en könsfråga att det finns många kvinnor som mediehusen inte satsar på. Man pratar om att produktionsbolagen skriker efter nya kvinnliga medieprofiler, men man gör inget åt det. Man säger en sak men agerar inte utefter det.

Produktionsbolaget ska skriva och pitcha för både radio och tv och för Cissi Wallin är det viktigt att olika typer av historier lyfts fram.

– Det ska inte bara vara en typ av karaktärer. Vi vill visa på mångfald. I dag är det så att är man en tjej i media så är man en tjej. Jag är så trött att jag kräks på att manliga programledare får all plats och får vara allt de vill Tjejen ska bara bekräfta mannen och skratta åt hans skämt.

Produktionsbolaget kommer att få ett permanent namn i nästa vecka. Snart kommer bolaget även att öppna en blogg där intresserade kan följa processen i bolaget.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev