Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Stark start för Sjuans "På bar gärning"

Publicerad: 27 Mars 2012, 07:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

UPPDATERAD. Premiären av dolda kameran-programmet "På bar gärning" i TV4-kanalen Sjuan samlade 236 000 tittare, enligt MMS.


Det är fler tittare än vad konkurrenterna TV3 och Kanal 5 drog i målgruppen 3-99 år igår klockan 21-22.

I "På bar gärning" sätts svenskarnas civilkurage och moral på prov. Olika scenarion spelas upp av skådespelare på offentliga platser för att se hur medmänniskorna ska reagera. Allt spelas in med en dold kamera.

Gårdagens premiär gick upp mot CSI i Kanal 5 och filmen "Du har mejl" i TV3, som sågs av 226 000 respektive 199 000 tittare. Tittarandelen i TV4-gruppens huvudmålgrupp 12-59 år uppgick till 6,9 procent.

– Vi är jättenöjda över att ha etablerat ett starkt och unikt format på 21-timmen. Vi slog både Kanal 5 och TV3 trots stark konkurrens från Kanal 5:s klassiker, säger programmets exekutive producent Anika Beclijevski.

Vad har ni fått för reaktioner på programmet?

– Det har varit mycket snackisar från folk som funderar över hur de själva skulle reagera i samma situation.

Hade du själv något favoritinslag från programmet?

– Min favoritsekvens är den med den rörelseförhindrade kvinnan som sitter vid ett fik. Veckans hjälte grep in och läxade på ett väldigt fint och härligt sätt upp personer om hur man ska bete sig mot andra människor. Det var det mest gripande i gårdagens program, säger hon och fortsätter:

– Det är alltid härligt att se vardagssituationer där människor är omtänksamma. Det är ett enkelt sätt att påvisa människors empati och det är en situation som är väldigt skön att se.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.