Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Stark start för GW:s Backstrom i TV3

Publicerad: 2 februari 2015, 09:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:15

I går hade serien "Backstrom", baserad på Leif GW Perssons kriminalromaner, Sverige-premiär i TV3. Första avsnittet sågs av 460 000 personer.


Ämnen i artikeln:

Leif GW PerssonMTG TV

I går hade amerikanska "Backstorm" premiär i Sverige. Serien sänds i TV3 och är baserad på Leif GW Perssons kriminalromaner om polisen Evert Bäckström.

I tv-serien har namnet översatts till Everett Backstrom. GW:s cyniske och fördomsfulla huvudperson spelas av skådespelaren Rainn Wilson, bland annat känd från amerikanska The Office.

Serien fick ett blandat mottagande efter USA-premiären tidigare i år. I ursprungslandet har "Backstrom" både fått goda betyg och sågats av större tidningar.

Premiären i Sverige, som sändes klockan 21.00, sågs av 460 000 tittare och gav en rating på 4,6 i TV3:s huvudmålgrupp 15-49 år. I målgruppen kvinnor mellan 30 till 59 år gick "Backstrom" bäst, med en rating på 7,0.

– Det är väldigt glädjande att "Backstrom" lyckades ta för sig trots hårt motstånd i tablån. Man ska inte underskatta GW-effekten. Vi är framförallt nöjda över att så många kvinnor valde att se premiären, säger MTG TVs programdirektör Karin Stjärne till Dagens Media.

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Leif GW PerssonMTG TV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.