Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Stämmer TV4 – upptäckte sonen i reklamfilm

Publicerad: 12 September 2013, 06:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:34

Den sexåriga pojken syntes i närbild i reklamfilmen på TV4. Men föräldrarna visste ingenting och kräver nu skadestånd.


Ämnen i artikeln:

TV4

I en reklamfilm i TV4 för evenemanget "Love Stockholm" från 2010 syns en sexårig pojke i närbild, viftande med en svensk flagga. Närbilderna visades i flera sekunder och filmen visades 5-10 gånger per dag under perioden 6-19 juni. Filmen visades också på Youtube.

Nu stämmer pojkens mamma TV4 - då hon menar att hon inte blivit tillfrågad om pojkens medverkande. Istället hävdar hon att hon blivit uppmärksammad på att hennes son var med i reklamfilmen av bekanta till familjen som sett den på tv.

"Det har inte framkommit något som tyder på att TV4 AB gjort några som helst efterforskningar kring samtycket vilket måste anses som i vart fall vårdslöst handlande, särskilt med tanke på att TV4 AB är en stor aktör som regelmässigt får antas hantera den här typen av frågor," står det i stämningsansökan, som lämnades in till Stockholms tingsrätt i tisdags.

Där framgår också att pojken är adopterad och enligt avtalet med adoptivlandet inte får synas i offentliga sammanhang innan han är myndig.

Mamman kräver nu TV4 på skadestånd på 40 000 kronor

Kampanjen "Love Stockholm" lanserades i samband med kronprinsessan Victorias bröllop och skulle marknadsföra Stockholms stad.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.