torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Staccs konsertkatalog växer – tecknar avtal med franska tv- och kulturinstitutet

Publicerad: 16 december 2021, 09:08

Staccs har under året lanserat sin premiumstreamingtjänst för konserter och musikdokumentärer. Nu växer innehållskatalogen genom ett nytt internationellt avtal.

Svenska Staccs har landat ett avtal med franska tv- och kulturinstitutet som innebär att konserter från sent 1970-tal och tidigt 1980-tal nu blir tillgängligt digitalt i streamingtjänsten.

Ämnen i artikeln:

StaccsStreaming

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den svenska streamingtjänsten Staccs har under 2021 lanserat sin premiumstreamingtjänst för konserter och musikdokumentärer. Nyligen rapporterade Dagens Media att bolaget plockat en rad stora namn från den svenska musikbranschen.

Nu står det klart att bolaget har tecknat ett treårigt innehållsavtal med det franska tv- och kulturinstitutet INA vars uppdrag är att arkivera fransk tv, radio och onlinematerial. Det nya avtalet innebär att Staccs får tillgång till hundra timmar av liveframträdanden ur institutets arkiv. Material som inte har visats på fyra decennier.

Det handlar om konserter av The Police, The Clash, Ramones, Madness, The Cure med mera. Utöver det innebär avtalet att Staccs får sända innehåll från det legendariska franska musik tv-programmet Chorus och andra bandade liveakter från Paris. 

– Det långsiktiga engagemanget från en institution som INA är stort för Staccs. Det visar inte bara på att vi bygger världens största konsertkatalog utan bevisar också att vi följer våra tillväxtambitioner, säger Anders Tullgren, vd för Staccs, i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Tidigare HBO-chef rattar ny svensk musikstreamingtjänst

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev