Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SR:s Nils Horner dödad i Kabul

Publicerad: 11 mars 2014, 07:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:45

UPPDATERAD. Den svenske journalisten Nils Horner har skjutits till döds i Afghanistans huvudstad Kabul, uppger Sveriges Radio.


Flera medier rapporterar om den svenske journalist som dödats i en skottlossning i Afghanistan.

Enligt Times of India sköts svensken ihjäl i närheten av en libanesisk restaurang i Kabul.

UD bekräftar för Aftonbladet att svensken skjutits till döds.

– Vi kan bekräfta att det är en man som har blivit beskjuten i Kabul och avlidit av skadorna. Ambassaden fortsätter att arbeta med det här, säger Linn Duvhammar vid UD:s pressjour till Aftonbladet.

Två personer ska enligt uppgift vara gripna.

Klockan 10:00 på tisdagen gick Sveriges Radio ut med uppgiften att det är den mångårige SR-medarbetaren Nils Horner som har skjutits till döds av okända gärningsmän.

– Det är en av de värsta dagarna i Sveriges Radios historia, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö till Sverigesradio.se.

Hon fortsätter:

– Nils var en av våra absolut bästa och mest erfarna korrespondenter och det som har hänt honom i dag är fruktansvärt. Vi gör nu vårt bästa för att sätta oss in i alla detaljer om vad som hänt.

Nils Horner började arbeta som utrikeskorrespondent för Sveriges Radio 2001, och bevakade framförallt Asien och Mellanöstern.

Sveriges Radio ska hålla i en pressträff i Radiohuset klockan 11:00 idag, där Cilla Benkö och Ekots chef Anne Lagercrantz ska medverka.

Dagens Media har varit i kontakt med Anne Lagercrantz, som hänvisar till presskonferensen.

Nils Horner blev 51 år.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev