Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SR fälls för attack mot Ilmar Reepalu

Publicerad: 10 december 2012, 11:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:01

En krönika i P1-programmet Obs gick för hårt åt Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu, enligt Granskningsnämnden.


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioSVTSRTV4

I krönikan, som publicerades i maj i år, kritiserade barnläkaren Salomon Schulman Ilma Reepalus agerande i samband med ett möte med Barack Obamas sändebud Hannah Rosenthal, under vilket antisemitismen diskuterades.

Granskningsnämnden konstaterar att Salomon Schulmans kritik mot Ilmar Reepalu var så långtgående att den "närmast fick karaktären av ett person-angrepp".

Enligt nämnden borde Reepalu fått möjlighet att bemöta uttalandena, och eftersom han inte fick det fälls inslaget för brott mot kravet på opartiskhet.

SR:s P4 Stockholm fälls också för brott mot opartiskhet-kravet, då ett namngivet företag inte fick bemöta kritik i ett inslag om försäljning av guld på internet.

Granskningsnämnden fäller TV4 för otillåtna reklamavbrott under sändningarna av Polar Music Prize 2012. Sändningarna bröts två gånger för reklam mitt under två pågående musikframträdanden, vilket Granskningnsämden anser strider mot radio- och tv-lagen. Nämnden har ansökt om att TV4 ska böta 50 000 kronor.

TV4 fälls även för att ha sänt en skrämmande trailer för filmen "Hypnotisören" före klockan 21.00.

Dessutom fälls SVT för att visat en "mycket obehaglig och brutal" våldtäktsscen utan förvarning i långfilmen "Den fria viljan".

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioSVTSRTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.