Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Sporten på TV4 och C More slås samman

Publicerad: 12 November 2015, 09:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:22

TV4-gruppen och C More rekryterar ATG:s Erik Westberg som gemensam sportchef.


Bonnierbolagen TV4 och C More skapar en ny organisation för alla sina sporträttigheter.

- Med en tydlig samordning samlar vi marknadens bästa kompetens för att hantera några av marknadens största rättigheter och mästerskap parallellt med vår dagliga närvaro kring sportnyheter på alla plattformar, säger TV4-gruppens innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.

Som chef för den sportorganisationen rekryteras Erik Westberg, i dag vd för Kanal 75.

Manfred Aronsson, vd på C More:

- Eriks förmåga att få sportsändningar att stråla och medarbetare att trivas är omvittnad. Hans öga för detaljerna som avgör, liksom hans kapacitet att se helheten, är unik. Jag har svårt se någon mer kvalificerad för det här stora uppdraget.

Erik Westberg säger i pressmeddelandet:

- Tillsammans har TV4-Gruppen, C More och Bonnier en enorm potential att utveckla och leda svensk sport- och medieproduktion på alla plattformar. Genom att ännu tydligare pusha och hjälpa varandra och hitta goda synergier finns fantastiska möjligheter framåt.

Erik Westberg kommer närmast från rollen som vd för ATG:s mediebolag Kanal 75. Han har tidigare varit sportchef och redaktionschef för Viasat Sport och ansvarig för MTG Sveriges sportproduktion.

Erik Westberg tillträder vid årsskiftet och kommer att ingå i TV4:s innehållsledning.

På ATG:s Kanal 75 tar Per Tellander över som ny vd. Han är i dag affärsutvecklingschef på ATG.

– Per är ett självklart val, han har erfarenhet av sport, spel och tv-produktion dessutom behåller han sin roll som utvecklingschef på ATG. Ett viktigt nästa steg för ATG är att ytterligare integrera tv-upplevelsen med vår digitala spelupplevelse på ATG.se, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

Per Tellander tillträder tjänsten som vd för Kanal 75 den 1 januari 2016.

– Kanal 75 har påbörjat en mycket intressant resa med ny positioneringsteknik för att följa hästarna, marknadsledande studioproduktioner och ett bättre utbud av rörlig bild online. Vår utmaning nu är att kunna integrera den nya positioneringstekniken ytterligare online, säger Per Tellander.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.