Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Sportchefen lämnar – Warner Bros Discovery lägger locket på om efterträdare

Publicerad: 12 oktober 2022, 07:46
Uppdaterad: 12 oktober 2022, 10:34

Vem som ersätter Emir Osmanbegovic är oklart.

Foto: Discovery

UPPDATERAD. Warner Bros Discoverys sportchef Emir Osmanbegovic lämnar vid årsskiftet. Vem som tar över är ännu oklart.

Ämnen i artikeln:

Warner Bros DiscoveryToppnyheter eftermiddag

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Emir Osmanbegovic gick tillbaka till rollen som sportchef på före detta Discovery i september 2020 efter att ha 2019 varit med och startat produktionsbolaget Nexiko Sport. 

När han återvände till det som idag heter Warner Bros Discovery gjorde han det på konsultbasis med ett kontrakt som inledningsvis skrevs på 18 månader. 

Vid årsskiftet lämnar han sitt uppdrag. Dagens Media har sökt Emir Osmanbegovic för en kommentar utan resultat. 

”Det som först skulle vara en kortvarig konsultverksamhet i september 2020 visade sig bli mer än två år, två fantastiska olympiska spel och ett par starka säsonger av svensk fotboll. Jag känner mig väldigt stolt över att vara en del av bolagets framgång under denna spännande tid”, skriver han på Linkedin.

Dagens Media har vid upprepade tillfällen sökt Warner Bros Discoverys pressavdelning för att höra vem som efterträder Emir Osmanbegovic efter årsskiftet, men de har inte återkopplat.

I samband med denna publicering återkommer Warner Bros Discoverys svenska pressavdelning till slut och hänvisar till Tom Nielsen, chef för företagskommunikation på Warner Bros Discovery i Norden. 

Tom Nielsen återkommer i en mejlkommentar:

”Någon ersättare är inte på plats ännu, men kommer att meddelas i sinom tid”. 

Sedan sammanslagningen till Warner Bros Discovery har flera chefer lämnat det nya bolaget. Bolagets nordiska kommunikationschef Jessica Linnman har lämnat. Även Sverigechefen Sanny Ekstrand har lämnat sin tjänst, likaså Norgechefen Espen Skoland. Johan Mannerhill, GM Nordics för home entertainment & games, har också slutat. I samband med att HBO Max sparpaket har Christian Wikander, chef för HBO Max originalproduktioner i Norden, också lämnat. 

LÄS MER: Warner Bros Discovery om chefsavhoppen: ”Omorganisationen har lett till en del tuffa beslut”

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev