Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Splay One gör brittisk matserie om Sverige

Publicerad: 1 april 2019, 13:17

Brittiska kocken Rachel Khoo gör serien ”My Swedish Kitchen” som producerats av Nent.

Splay One och kocken Rachel Khoo gör ”My Swedish Kitchen” för den brittiska publiken.


Ämnen i artikeln:

NENT GroupSplay

I januari i år kunde Dagens Media berätta att Nent Group lanserat ett brittisk produktionbolag. Nu är det premiär för den första brittiska produktionen, signerad Splay One, som är en del av Nent Studio.

I en serie om åtta delar som heter ”My Swedish kitchen” får tittare se den brittiska kocken Rachel Khoo göra sin egen twist på svenska traditionella rätter. Programmet har spelats in i Sverige, och kommer även att innehålla kringhistorier om hennes möte med svensk mat och kultur. Serien är en gemensam beställning av kanalerna DRG samt UKTV.

Mette Kanne-Behrendsen som är Senior vice president på DRG, kommenterar i ett pressmeddelande:

– När vi hörde att Splay One förde samtal med Rachel Khoo blev vi jättenyfikna. Rachel Khoo med sin färska talang och sina läskande recept i en svensk idyllisk miljö blir en stark tittarupplevelse. Jag kunde genast se hur serien skulle passa in i  UKTV:s utbud, och jag är väldigt nöjd över att vi kunde hitta ett sätt att samarbeta, säger hon.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT GroupSplay

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.