Spel och e-sport lyfter MTG

2018-04-23 10:17  
Foto: Janne Naess

Så gick MTG första kvartalet 2018.

MTG hade en organisk tillväxt på 9 procent och ökade resultatet med 73 procent första kvartalet 2018. Tillväxten drivs av onlinespel och e-sport.

Omsättningen ökade till 4 674 miljoner (3704), den organiska tillväxten var 9 procent. Rörelseresultatet (EBITDA) ökade med 73 procent till 237 miljoner kronor.

Den digitala försäljningen ökade med 88 procent, och den digitala andelen av intäkterna är nu 35 procent.

Nordic Entertainment, där tv- och radioverksamheterna ingår, hade en organisk tillväxt på 6,2 procent. Intäkterna ökade till 3 120 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade marginellt till 310 miljoner vilket gav en marginal på 9,9 procent.

MTGx verksamhet med onlinespel och e-sport ökade sina intäkter med 226 procent till 952 miljoner kronor. Den organiska tillväxten var 27 procent. Rörelseresultatet efter avskrivningar var -8 miljoner. Rörelseresultatet före avskrivningar (EBITDA) blev däremot ett plus på 45 miljoner kronor.´

”Vi förvandlade en EBITDA-förlust för ett år sedan till en vinst på 45 miljoner kronor med hjälp av konsolideringen av InnoGames. Samtliga tre vertikaler växte och ESL utmärkte sig genom en kraftig tillväxt från sina egna events”, skriver koncernchefen Jørgen Madsen Lindemann i ett pressmeddelande.

Axel Andén

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt