Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Sophie Wachtmeister lämnar TV4

Publicerad: 2 Maj 2016, 14:19
Uppdaterad: 2 Maj 2016, 14:31

Sophie Wachtmeister lämnar sin tjänst som konceptchef och avslutar sin anställning på TV4 till sommaren efter mer än sex år inom företaget.


Ämnen i artikeln:

TV4

Dagens Media har tidigare skrivit om att 40 konsulter förlorar jobbet på TV4. Nu står det klart att Sophie Wachtmeister lämnar sin tjänst som konceptchef till sommaren, enligt ett internt meddelande på TV4.

Malin Häger tar det övergripande ansvaret som konceptchef under tiden som rekrytering av ersättare pågår. Sophie Wachtmeister har tidigare jobbat som tillförordnad säljchef för TV4 Norrköping/Linköping.

Under det senaste året har avdelningen genomgått en omfattande förändringsresa för att anta en tydligare projektledningsfunktion, vilket varit Sophie Wachtmeisters huvudsakliga fokus.

– Vi har jobbat ihop med varandra flera år men har nu föreslagit ett nytt koncept där avdelningen går in i en mer renodlad projektledarorganisation och det är inte där som Sophie har sina styrkor. Hennes främsta styrka är prispaketering vilket avdelningen inte längre kommer sköta, säger Malin Häger till Dagens Media.

Vi har fått uppgifter om att det är stökigt och oroligt på säljvavdelningen?

– Det är inget jag har fått veta om i alla fall och känner inte igen detta. Det finns inget ont i det här och hon lämnar i samförstånd med oss.

Grunden för den nya konceptorganisationen är nu lagd, men att föra uppdraget vidare är inte, som Sophie själv uttrycker det, vad hon vill fokusera på.

– Jag brinner för att jobba med förändringsprocesser, att hitta nya affärsmöjligheter och skapa struktur för ännu starkare affärer. Det har jag ägnat en stor del av min tid på TV4 åt, inte minst det sista året, vilket inneburit ett rejält förändringsarbete av TV4:s konceptarbete. När vi nu lagt grunden är det bäst faktiskt både för mig och för organisationen att kliva av och låta någon annan ta den delen av arbetet vidare. Det här är en bra väg framåt, så nu avslutar jag ett antal projekt under några månader, säger Sophie Wachtmeister i ett internt meddelande på TV4 som Dagens Media tagit del av.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.