Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Sony Pictures skapar originalinnehåll för Viaplay

Publicerad: 3 februari 2020, 08:15

Filippa Wallestam, innehållschef på Nent Group.

Foto: Janne Næss

Nent och Sony Pictures Television utökar sitt samarbete till att även omfatta nya serier för Viaplay.


Ämnen i artikeln:

NENT GroupSonyViaplay

Nent Group och Sony Pictures Television förlänger sitt samarbetsavtal som innebär att Viaplay- och Viasat-abonnenter snart får tillgång till filmer som ”Once Upon a Time in Hollywood”, ”Charlies änglar” och ”Spider-Man: Far From Home”.

Dessutom utökas avtalet till att även omfatta nyproducerade serier. Sony Pictures Television ska skapa sex nya originalserier för Viaplay. Den första serien ska börja spelas in under 2020.

– Viaplay är hemvisten för Hollywood i Norden och vi ser fram emot att arbeta ännu närmare Sony Pictures Television under de kommande åren. Vi har byggt ett riktigt starkt partnerskap som möjliggör för oss att jobba med innehållet tillsammans på ett innovativt och flexibelt sätt. Med det förlängda avtalet går vi in i det mest omfattande samarbetet som vi har haft med Sony, vilket gör att våra tittare kan fortsätta njuta av Sonys senaste och bästa filmer och serier. Vi är också glada över att Sony tillför sin expertis och globala räckvidd till inte mindre än sex originalserier för Viaplay när vi nu tar vårt unika nordiska berättande till tittare världen runt, säger Filippa Wallestam, innehållschef på Nent Group, i ett pressmeddelande.

Dagens Media kunde nyligen berätta att Nent Group hädanefter ska fokusera ännu tydligare på drama. Det genom att sälja alla produktionsbolag som sysslar med reality, dokumentärer, branded entertainment och event. Bland de bolag som ska säljas märks Strix, Baluba och Splay One.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT GroupSonyViaplay

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev