Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Solsidans premiär skjuts upp – oro för illegal nedladdning

Publicerad: 4 oktober 2019, 06:13

C More skjuter upp Solsidan-premiären.

Foto: TV4

TV4 vill inte riskera att nya Solsidan-avsnitten hamnar på olagliga streamingsajter. C Mores betalande kunder får därför vänta tills premiären går av stapeln linjärt.


Ämnen i artikeln:

C MoreSolsidanTV4

Planen var att C More skulle visa premiäravsnittet av Solsidans sjätte säsong den 6 oktober, vilket är två veckor före premiären på TV4.

Två dagar före sändningen backar TV4, skriver bland annat Aftonbladet

Fredrik Arefalk, som är kanalchef på TV4 och C More Film, förklarar att det beror på att tv-huset utsatts för omfattande illegal nedladdning i samband med premiären av serien ”Fartblinda”. 

– Det här är ett stort, men nödvändigt beslut för att skydda vårt innehåll. Genom att tillgängliggöra Solsidan på TV4, TV4 Play och C More samtidigt gör vi det mindre attraktivt för de illegala streamingtjänsterna att sprida vårt innehåll eftersom det då finns tillgängligt för hela vår publik, med eller utan reklam, säger Fredrik Arefalk till tidningen.

Nu har premiären på C-More flyttats fram till den 20 oktober – samma dag som Solsidan sänds på TV4 och TV4 Play. TV-huset uppskattas gå miste om 150 miljoner kronor årligen på grund av illegal nedladdning. 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

C MoreSolsidanTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev