Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Solsidan" blir söndagsnöje

Publicerad: 24 November 2010, 06:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

TV11 satsar på reality, skruvad humor och Malin Åkerman och TV4 Plus gör svensk egenproduktion med brittiska duon Trinny och Susannah. "Solsidan" flyttas för att stärka upp söndagarna.


Ämnen i artikeln:

SolsidanAnton GlanzeliusTV4 PlusTV4

Det blir en tung Big Brother-tablå i nya TV11. Programmet följer 15 deltagare i hundra dagar. Resultatet syns i rutan, på webben, i mobilen och sociala medier. Andra nyheter i TV11 är nyinköpta humorserien ”Children’s hospital” med Malin Åkerman, komedin ”Raising Hope” och nya avsnitt av amerikanska ”The Bachelor”. Kanalen tar också över ”American Idol”, ”Glee”, ”Californication”, ”Heroes” och ”30 Rock” från andra TV4-kanaler.

TV4 Plus stärker tablån med de brittiska modepoliserna Trinny och Susannah. Tidigare har de stylat om amerikaner och engelsmän i Kanal 5, men nu ger de sig på svenskarna i en ny egenproduktion för TV4 Plus. Kändiskocken Jamie Olivers alla nya program kommer också framöver att gå i TV4 Plus istället för i Kanal 5.

– Det blir en tung trojka med Leila, Per Morberg och Jamie Oliver, säger Anton Glanzelius, programchef för TV4 Plus och TV11.

TV4 stuvar om rejält i moderkanalens söndagstablå i vår. Sportsändningen klockan 20 på söndagar tidigareläggs med en halvtimme och "Kalla fakta" flyttas till torsdagar klockan 21 och förlängs till en timme.

Årets humorsuccé ”Solsidan” drar igång vecka 2 och byter då plats med "Parlamentet". Det innebär att Saltsjöbads-serien flyttar från fredagar efter ”Let’s dance” till söndagar klockan 20. Därefter sänder kanalen ”Time out”. 

– Vi har funderat länge över söndagarna, då vi har haft det tufft eftersom det är hård konkurrens. "Solsidan” får det lite tuffare tittarmässigt, men vi räknar med att det är ett starkt format som kommer att ta för sig ändå, säger Peter Lindström, kanaldirektör för TV4-gruppen.

Läs allt om TV11 i DM Plus.

Läs om vårens tablå i TV4 Plus och TV4 i DM Plus.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.